torstai 18. joulukuuta 2008

Matalaa...

Neuvolassa kävimme tiistaina. Sain kuulla, että olen liian lihava, joten joudun sokerirasitukseen viikolla 28 (tai jotain). Lisäksi paljon muutakin terveyspropagandaa, jonka tavoitteena on tottakai taata lapsen terveys, mutta myös aiheuttaa jo odottaville vanhemmille kammottavan huono omatunto. Tiedän, että terveen järjen käyttö on sallittua, mutta joskus se on vaan todella vaikeaa. Neuvolan täti oli ihan ok. Vaikutti suht tervejärkiseltä, mutta tuo eka käynti meni vaan teknisten asioiden hoitoon. Sitten kun raskaus on puolessavälissä, tapaamme uudelleen. Siihen saakka mennään ultraajien avustuksella.

Toki sain luvan myös soittaa ja varata ajan, jos joku alkaa vaivaamaan liikaa. Se oli ihan kivasti sanottu.

Nyt olisi siis 'jo' 8+1. Vuoden alussa ultraus. Ja kokeet. Eipä muuta.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Saako udella että mikä bmi on liian lihava? Itse olen n.30 eikä neuvolassa puhuttu asiasta mitään.

Minulla on taas neuvola n. kk välein ja vain tämä yksi ultra oli, toinen sitten puolivälissä...

Jännä miten erilaisesti asia hoidetaan.

Mariia kirjoitti...

Mun BMI oli tarkalleen 28.7 ja koska se on yli 27, niin sokerirasitukset on tulossa. Sain myös vihjeen, että ennen tuota seuraavaa tapaamista ei olisi suotavaa, että paino nousisi. Sittenkin sen jälkeen 200g/viikko. Tässähän alkaa tuntea itsensä huippu-urheilijaksi, kun pitäisi painoa noin tarkkaan vahtia.

Me tavataan neuvolan tädin kanssa vasta toisen eli rakenneultran jälkeen,joka lienee viikoilla 19-20. Meillähän ei päääse ns.perusterveet odottajat edes lääkärille ennen kuin joskus hamaassa tulevaisuudessa eli vasta viikoilla 26-28 :)Sit viikosta 30 ravataan neuvolassa/lääkärillä joka toinen viikko, joten eiköhän sitä sittenkin ehdi. Että näin Helsingissä..

Maiju kirjoitti...

onpas erikoista että vasta sillon pääset seuraavan kerran neuvolaan :o mä kävin alusta asti kerran kuussa ja loppuvaiheessa jo kerran viikossa.

Anonyymi kirjoitti...

lohdukseksi voin sanoa että minäkin aikanaan jouduin ylipainon vuoksi sitä sokerilitkua juomaan...Sokeriarvot olivat kuitenkin loistavat joten se sitten siitä...Itse "laihduin" ts. paino pysyi hanskassa odotusaikana kun aloin tosi järkevästi syödä eikä mikään herkkuosaston "kama" kauheasti maistunut...Pysyin sitten omalla käyrälläni kauniisti vaikka sitä lähtöpainoa liikaa olikin.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on diabetes suvussa, ja sen takia minä olin molemmista rasituksissa- ja kyllä minulla paino nousi reippaasti.
Ensimmäisen kanssa 18 kg, jotta revi siitä :-)
Toki, ei se viisasta ole,ollut- mutta kun nousi niin nousi.

Älä anna pahan mielen vallata itsesi, äläkä anna mielen madaltua noiden asioiden kanssa ja takia.

Meillä oli kanssa kontrolli kerran kuukaudessa, jos jotain oli, nanosekunnissa pääsi sisään ja viimesen kuuden vkon aikana muistaakseni käytiin kerran vkossa.
Pienen paikkakunnan etujakin tuossa kohdallani varmaan?

Rutistus mansesta.

vintti

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani ja onnea raskaudesta! Todellakin, meillä on täsmälleen sama laskettu aika! Onpa hauskaa päästä seuraamaan jonkun toisen samaan tahtiin etenevää raskautta :)

Nälkä se on täälläkin, mutta ei pahoinvointia lainkaan. Niinpä paino on pompsahtanut raskauden alusta jo kaksi kiloa! Vähän kyllä liikaa, tiedetään. Onneksi lähtöpaino on luettavissa normaaliksi, vaikka en mikään tikkunen olekaan. Mutta jospa tämä tästä tasaantuisi, kunhan jouluherkuista selvitään.

Ihanaa odotusta ja joulun odotusta!

PS. Saanko linkittää blogisi omaani?

PiKo kirjoitti...

psst...

Sokerirasituksen indikaatiot:

* Koe tehdään pääsääntöisesti kaikille raskaana oleville.
* Sokerirasitusta ei tarvita, jos henkilö on;
o Alle 25-vuotias, normaalipainoinen (BMI alle 26) ensisynnyttäjä (ensimmäisellä neuvolakäynnillä punnittuna!)
o Alle 35-vuotias, normaalipainoinen (BMI alle 26) uudelleensynnyttäjä, jolla ei ole ollut raskausdiabetesta eikä lapsen makrosomiaa (makrosomian diagnoosi edellisen raskauden yhteydessä!)


eli ei tartte olla ees pulska, sinne joutuu enivei!
Minäkin kävin (no joo, mä oon hyväs lihas :D ) ja itseasiassa suurin osa tutuistani on sokerirasituksessa käynyt.

tsemppistä siihen! Ja tietenken vatsankasvatteluun!